Pravděpodobně jste již slyšeli, že Praha je nádherné město plné krásných historických památek. Pokud jste ale někdy měli pocit, že ve městě musí být něco víc než Václavské náměstí, Karlův most a další turisticky přeplněné oblasti, máte naprostou pravdu!

Vydejte se s námi na prohlídku tajných částí Prahy. Nejprve vám ukážeme odlehlé, krásné vyhlídky na téměř celé město a poté se zastavíme na něco k snědku a kávu. Občerstveni si užijeme krásný park, ve kterém se budete cítit jako v královské rodině, a nakonec vás čeká ještě speciální bonus. 

Hotel NH Prague Cable Car

V Praze 5 se nachází skrytá lanová dráha, která spojuje dvě budovy hotelu NH Prague. Je zcela zdarma a pokud máte dost odvahy se na ni vydat, můžete si užít skvělý výhled na město. Navíc je zde i vyhlídková restaurace s výborným jídlem.

Kavárna co hledá jméno

Jste příznivci netradičních konceptů restaurací a kaváren? Pak je tato kavárna určena právě vám, i když stále neví, jak se má jmenovat! Jsou však velmi známí svými snídaněmi a kávou a jejich vejce Benedikt jsou obzvlášť vynikající. A ještě něco – nepřeháníme, když říkáme, že je tato kavárna „skrytá“! Pokud máte při jejím hledání pocit, že jste se ztratili, jdete správným směrem.

Café Imperial

Tuhle kavárnu bylo opravdu těžké najít, ale nám se to podařilo – a milujeme ji! Z ulice by toto místo mohlo být palácem nebo muzeem, ale ve skutečnosti je to restaurace otevřená pro veřejnost. V době, kdy budete číst tento článek, už tato restaurace možná nebude skrytá a tajná, protože si pomalu, ale jistě dělá jméno. Café Imperial provozuje Zdeněk Pohlreich, jeden z nejuznávanějších šéfkuchařů v České republice, a je znám především svým propracovaným interiérem a kuchyní. Je sice trochu dražší, ale stojí to za to.

Palácová zahrada pod Pražským hradem

Ačkoli je Pražský hrad možná nejnavštěvovanější turistickou památkou v celé České republice, stále existují části, které nejsou tak známé. Tento komplex zahrad najdete hned pod náměstím, kde stojí socha Tomáše Garique Masaryka. Jedinou nevýhodou je, že jako student musíte zaplatit vstupné 70 Kč, ale zahrady jsou tak krásné, že se vám to opravdu vyplatí.

Skautský institut

Skautský institut je opravdu skryté místo přímo v centru Prahy, kde není absolutně žádný turista. A co víc, opravdu se nachází 50 metrů od orloje na Staroměstském náměstí! Skautský institut je skvělým místem pro čtení, práci nebo studium, s tak trochu hipsterskou atmosférou. Pokud vás někdy přepadne hlad, doporučujeme vyhlášený cibulový chléb. Nebudete věřit, že takový prostor může existovat přímo uprostřed nejrušnějšího náměstí v celé Praze – a až ho jednou navštívíte, stanete se místními!

Související články

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru