Od absolventů MBA k podnikatelům v pizzerii – cesta podniku Third Coast Pizza

Jako podnikatelé jsou absolventi UNYP skutečně na špičkové úrovni. Jsme nadšeni, že dnes vám můžeme představit rozhovor s kreativními mozky, kteří stojí za americkou pizzerií Third Coast Pizza, která se v České republice stala místní senzací. Tři američtí zakladatelé expatů (Ross VanSlambrouck, Cameron Hawes a Michael Rogers) vynikají jako zářný příklad obchodní inovace a týmové práce – a dva z nich jsou absolventy UNYP! S Rossem VanSlambrouckem jsme hovořili o podnikání, partnerství a vlivu University of New York in Prague.

Můžete nám na začátek stručně povědět o sobě a o tom, jaký program jste zde na UNYP studovali?

Third Coast Pizza vlastní tři Američané: Cameron Hawes, Michael Rogers a já. Všichni žijeme v České republice zhruba deset let. Cameron a já jsme absolventi UNYP MBA. Je zajímavé, že všichni máme denní zaměstnání v oborech, jako je IT, fitness a vývoj aplikací, zatímco restaurace je naším vedlejším shonem.

Měly na vás nějaké kurzy nebo profesoři na UNYP významný dopad?

Andreas vedl hodinu o podnikání, která pro nás byla základním kamenem – naučila nás umění přizpůsobivosti a vnímat výzvy jako příležitosti. Samirovy lekce o etice a Luidmillsovy lekce o brandingu měly také vliv. Souhrn těchto zkušeností poskytl neocenitelné lekce, které přesahují rámec třídy.

Jak se vaše přátelství vyvinulo v obchodní partnerství?

Cameron a já spolu máme bohatou historii. Pracovali jsme v několika podnicích, hráli americký fotbal v Praze a dokonce jsme chvíli chodili s dvojčaty. Když vypukla pandemie, iniciovali jsme pop-up pizzu ve stylu Detroitu, ke kterému se později přidal i Mike. Naše podnikání se rychle rozrostlo od vaření v našich domovech k partnerství s místními restauracemi, které nakonec vyvrcholilo trvalým umístěním.

Co inspirovalo název a koncept Third Coast Pizza?

„Třetí pobřeží“ označuje oblast Velkých jezer, konkrétně Michigan, odkud pocházím. Je to pocta místu, které milujeme, zapouzdřující podstatu rodiny, přírody a dobrodružství.

Proč pizza v detroitském stylu?

Pizza v detroitském stylu je výrazná, s křupavými okraji, vysoce hydratovaným těstem a speciální sýrovou směsí. Zajímavé je, že omáčka jde na vrchol sýra, podobně jako závodní pruhy, čímž je vázána zpět k automobilovému dědictví Detroitu.

Jak jste zvládli přechod z pop-up do plnohodnotné restaurace?

Vytrvalost je klíčová. Pop-up jsme prováděli každý druhý týden déle než rok. Nakonec se naskytla příležitost obsadit stálý prostor a my jsme se jí chopili.

Jak to jako spoluzakladatelé zvládáte?

Je to plynulý proces zakořeněný ve vzájemném respektu a pochopení vzájemných silných stránek a omezení. Naše partnerství je jako triáda, prospěšná pro rozhodování, ale vyžaduje neustálé úsilí o udržení rovnováhy.

Používáte nějaké udržitelné postupy?

Absolutně. Minimalizujeme plýtvání potravinami, používáme biologicky rozložitelné materiály a aktivně přispíváme charitativním organizacím a místním sportovním týmům. Také otevíráme naši kuchyni pro další pop-upy a pomáháme tak stejně, jako v minulosti ostatní pomáhali nám.

Co dalšího chystá Third Coast Pizza?

Naše nabídka se neustále vyvíjí. Zkoumáme možnosti rozšíření, potenciálně na mražené pizzy nebo dokonce bagety.

Pokud budete pokračovat v tom, co vás baví, a přitom zůstanete věrní svým zásadám, dosáhnete toho, co se dříve zdálo nemožné.

Third Coast Pizza slouží jako důkaz trvalé síly vzdělání, přátelství a robustní podnikatelské vize. Jejich příběh není jen o výrobě vynikající pizzy; je to o komunitě, podnikání a honbě za snem. Je to příběh, který začal v učebně MBA a bude se dále odvíjet jeden dílek po druhém.

Kronika UNYP

Vaši e-mailovou adresu použijeme pouze pro zasílání novinek. Vaše soukromí je pro nás důležité.

Pro více informaci si stáhněte UNYP Brožury.


UNYP logo

Kontakty

University of New York in Prague
Londýnská 41, 120 00 Praha


IČ: 25676598
Telefon: +420 224 221 261   Skype
E-mail: unyp@unyp.cz

Zpět nahoru